12. Hrvatski biološki kongres

S međunarodnim sudjelovanjem

LifeClass Terme Sveti Martin
18. - 23. rujna 2015.

Teme i simpoziji

TEME

INTEGRALNA BIOLOGIJA

1. Genetika, stanična i molekularna biologija

2. Evolucija, sistematika, filogenija i biogeografija

3. Mikrobiologija

4. Biologija mora

5. Biologija kopnenih voda i kopna

6. Toksikologija i ekotoksikologija

7. Konzervacijska biologija, zaštita prirode i okoliša

8. Komparativna fiziologija, imunobiologija i biologija čovjeka

SIMPOZIJI U OKVIRU 12. HRVATSKOG BIOLOŠKOG KONGRESA:

2. Simpozij edukacije biologije
U sklopu simpozija edukacije želimo na jednom mjestu okupiti sve one koji se bave istraživanjem edukacije biologije i prikazati rezultate istraživanja svih aspekata biološkog obrazovanja s ciljem njegovog promicanja i unaprjeđenja na svim razinama obrazovanja.

6. Simpozij Hrvatskog društva za biljnu biologiju
Simpozij Hrvatskog društva za biljnu biologiju obuhvaća sve bitne znanstvene teme od interesa za biljnu biologiju kao što su: stanična biologija, rast i razvitak, genetika i funkcionalna genomika, prijenos signala, primanje i prijenos vode i mineralnih tvari, fotosinteza i disanje, sekundarni metabolizam, interakcije biljaka i drugih organizama, biotički i abiotički stres, ekofiziologija i biotehnologija biljka. Cilj organizacije Simpozija je okupiti biljne biologe kako bi izmijenili svoja najnovija saznanja i unaprijedili znanstvenu suradnju u biologiji biljaka, ali i započeli nove suradnje s biolozima drugih specijalnosti.

3. Simpozij Hrvatskog entomološkog društva
Čast mi je pozvati Vas na 3. simpozij Hrvatskog entomološkog društva koji će se održati u okviru 12. Biološkog kongresa. Dragi kolege iskoristimo šansu prikazivanja dijela svojih istraživanja među kolegama entomolozima. Svaki kongres omogućuje mjesto komunikacije znanstvenika, istraživača, tehničara i amatera da prodiskutiraju posljednja istraživanja u raznim poljima entomologije i da podjele svoja znanja. Ujedno pozivam sve zainteresirane biologe koji svoja istraživanja rade na kukcima, a ne smatraju se entomolozima, da nam se pridruže u simpoziju i da zajedno proširimo horizonte. Hrvatsko entomološko društvo omogućiti će objavljivanje radova s kongresa
u svom časopisu Entomologia Croatica.

1. Balkanski herpetološki simpozij u suorganizaciji s Hrvatskim herpetološkim društvom
Zbog stalne potrebe za povezivanjem herpetologa ove regije, organiziran je Prvi Balkanski herpetološki simpozij kojim se nadamo okupiti predstavnike svih društava unutar regije te posebno one koji su tek zakoračili u svijet herpetologije. Ovaj je događaj dobra prilika za predstavljanje vlastitih rezultata i izmjene iskustava s drugim herpetolozima.