13. Hrvatski biološki kongres

S međunarodnim sudjelovanjem

Poreč
Valamar Diamant Hotel
19 - 23. rujna 2018.

Teme i simpoziji

 

TEME

INTEGRALNA BIOLOGIJA

  • Genetika, stanična i molekularna biologija
  • Evolucija, sistematika, filogenija i biogeografija
  • Mikrobiologija
  • Biologija mora
  • Biologija kopna i kopnenih voda
  • Toksikologija i ekotoksikologija
  • Konzervacijska biologija, zaštita prirode i okoliša, ekologija
  • Komparativna fiziologija, imunobiologija i biologija čovjeka

SIMPOZIJI

3. Simpozij edukacije biologije

U sklopu simpozija edukacije želimo na jednom mjestu okupiti sve one koji se bave istraživanjem edukacije biologije i prikazati rezultate istraživanja svih aspekata biološkog obrazovanja s ciljem njegovog promicanja i unaprjeđenja na svim razinama obrazovanja.

7. Simpozij Hrvatskog društva za biljnu biologiju

Simpozij Hrvatskog društva za biljnu biologiju obuhvaća sve bitne znanstvene teme od interesa za biljnu biologiju kao što su: stanična biologija, rast i razvitak, genetika i funkcionalna genomika, prijenos signala, primanje i prijenos vode i mineralnih tvari, fotosinteza i disanje, sekundarni metabolizam, interakcije biljaka i drugih organizama, biotički i abiotički stres, ekofiziologija i biotehnologija biljka. Cilj organizacije Simpozija je okupiti biljne biologe kako bi izmijenili svoja najnovija saznanja i unaprijedili znanstvenu suradnju u biologiji biljaka, ali i započeli nove suradnje s biolozima drugih specijalnosti.

4. Simpozij Hrvatskog entomološkog društva

Čast mi je pozvati Vas na 4. simpozij Hrvatskog entomološkog društva koji će se održati u okviru 13. Biološkog kongresa. Dragi kolege iskoristimo šansu prikazivanja dijela svojih istraživanja među kolegama entomolozima. Svaki kongres omogućuje mjesto komunikacije znanstvenika, istraživača, tehničara i amatera da prodiskutiraju posljednja istraživanja u raznim poljima entomologije i da podjele svoja znanja. Ujedno pozivam sve zainteresirane biologe koji svoja istraživanja rade na kukcima, a ne smatraju se entomolozima, da nam se pridruže u simpoziju i da zajedno proširimo horizonte.

2. Balkanski herpetološki simpozij

Zbog stalne potrebe za povezivanjem herpetologa ove regije, organiziran je drugi Balkanski herpetološki simpozij kojim se nadamo okupiti znanstvenike i hobiste iz svih zemalja unutar regije, te posebno one koji su tek zakoračili u svijet herpetologije. Ovaj je događaj dobra prilika za predstavljanje vlastitih rezultata i izmjene iskustava s drugim herpetolozima.

2. Hrvatski simpozij biologa u zdravstvu

2.hrvatski simpozij biologa u zdravstvu želi predstaviti znanstveni i stručni rad biologa na području medicinske biologije i javnog zdravstva. U bolničkim i javnozdravstvenim ustanovama, biolozi su članovi multidisciplinarnih timova u laboratorijima širokog kruga djelatnosti, od citogenetike, humane reprodukcije i kliničke embriologije, imunologije, imunogenetike, infektologije, molekularne dijagnostike, onkologije, patologije, tkivnog i staničnog bankarstva pa sve do zdravstvene ekologije i zaštite pučanstva od zaraznih bolesti. Svojim znanstvenim i stručnim radom biolozi su uspostavili biološku djelatnost u zdravstvu kao izuzetno važan i nezaobilazni dio brojnih dijagnostičkih i terapijskih postupaka. Želja nam je okupiti čim veći broj biologa zaposlenih u zdravstvu, kako bi se sa svojim područjem i rezultatima rada međusobno upoznali, razmijenili iskustva i nadogradili znanja. Održavanjem Simpozija u okviru Hrvatskog biološkog kongresa želja nam je rad biologa u zdravstvu predstaviti i kolegema biolozima drugih specijalnosti i područja rada, kao i upoznati studente s mogućnostima rada u zdravstvenom sustavu.