13. Hrvatski biološki kongres

Cijenjene kolegice i kolege, dragi biolozi!

Osobito mi je zadovoljstvo pozvati Vas u ime Organizacijskog i programskog odbora na 13. Hrvatski biološki kongres koji će se održati od 19. do 23. rujna 2018. godine u Poreču.
Upravo u ovom gradiću u Istri je 1981. godine održan Prvi kongres Hrvatskog biološkog društva. Više od trideset pet godina ovaj već tradicionalni kongres svake treće godine okuplja biologe iz Hrvatske kao i one iz inozemstva, koji zastupaju različita područja bioloških znanosti.
Na 13. Hrvatskom biološkom kongresu moći ćete predstaviti rezultate svojih istraživanja kroz usmena i posterska priopćenja u okviru osam tematskih sekcija koncipiranih u interesne skupine (Genetika, stanična i molekularna biologija; Evolucija, sistematika, filogenija i biogeografija; Mikrobiologija; Biologija mora; Biologija kopna i kopnenih voda; Toksikologija i ekotoksikologija; Konzervacijska biologija, zaštita prirode i okoliša; Komparativna fiziologija, imunobiologija i biologija čovjeka).

Tijekom trajanja ovog kongresa održati će se pet simpozija:

  • 7. Simpozij Hrvatskog društva za biljnu biologiju
  • 4. Simpozij Hrvatskog entomološkog društva
  • 3. Simpozij edukacije biologije
  • 2. Hrvatski simpozij biologa u zdravstvu
  • 2. Balkanski herpetološki simpozij

Na kongresu Vas očekuju plenarna predavanja pozvanih predavača o najnovijim saznanjima u području bioloških znanosti. Nadam se da ćete konstruktivno i produktivno raspravljati na okruglim stolovima, te biti zadovoljni s izborom zanimljivih i korisnih radionica.
Svime time željeli bismo zaokupiti vašu pozornost i pridonijeti znanstvenoj i stvaralačkoj atmosferi Hrvatskog biološkog kongresa. Veselimo se ponovnom susretu i druženju u rujnu!

Predsjednik Hrvatskog biološkog društva
Mladen Kučinić

Skip to content