Vremenik natjecanja

  • školsko natjecanje: 6. veljače 2017.
  • županijsko natjecanje: 13. ožujka 2017.
  • državno natjecanje: 3. – 6. svibnja 2017.

Upute za provedbu Natjecanja iz biologije 2017.

Upute za Natjecanje iz biologije 2017.

Kriteriji za prijavu teme istraživačkog projekta Natjecanja iz Biologije 2017.

Predložak za pripremu Prijave teme 2017.

Prijava teme istraživačkog rada

Podnošenje rukopisa uz istraživački projekt učenika

Upute za rukopis uz projekt Natjecanja iz biologije 2017

Predložak za rukopis uz projekt Natjecanja iz biologije_2017

Plakat-2017

Prezentacija projekta-2017

Razgovor uz plakat-2017

Rukopis-2017


Objavljujemo popis učenika i mentora pozvanih na državno Natjecanje iz biologije koje će se održati od 3. do 6. svibnja 2017. u Vinkovcima, u OŠ A.G.Matoš. Molimo, provjerite ispravnost podataka u tablicama kako bismo pravilno napisali pohvalnice i zahvalnice te ispunili tablice nakon natjecanja. Moguće ispravke pošaljite na adresu natjecanje.biologija@biol.pmf.hr

ZNANJE

Popis učenika pozvanih na državno Natjecanje iz biologije 2017._znanje

PROJEKTI

Popis učenika pozvanih na državno Natjecanje iz biologije 2017._projekti

Ovih će dana mailom stići recenzije istraživačkih projekata.

Obavijesti o organiziranom prijevozu i smještaju pratite na stranici AZOO-e i HBD-a.


REZULTATI

Rezultati državnog Natjecanja iz Biologije_Znanje 2017.

Rezultati državnog Natjecanja iz Biologije -Istraživački projekti 2017.


Učenici predloženi za međunarodno natjecanje istraživačkih projekata International Conference of Young Scientists (ICYS)


Od 3. do 6. svibnja 2017. održano je državno Natjecanje iz biologije. Sudjelovalo je 110 učenika i 75 mentora u dvije kategorije: natjecanje u poznavanju, razumijevanju i primjeni nastavnih sadržaja iz biologije (6 skupina) te u prezentaciji samostalnih istraživačkih projekata (2 skupine) koji se objavljuju u elektroničkom časopisu Bioznalac.

Domaćin je bila OŠ „Antun Gustav Matoš“ u Vinkovcima, čiji su učenici sa svojim učiteljima pripremili zanimljiv i kvalitetan program za otvaranje i zatvaranje Natjecanja. Radnici Škole pod vodstvom ravnatelja  Daria Draguna, prof. kemije i biologije i učiteljice biologije Ozrenke Meštrović, prof., bili su izuzetni domaćini, zahvaljujući kojima su se svi sudionici osjećali ugodno i dobrodošlo. Na Svečanom otvorenju sudionicima su se uz ravnatelja Škole obratile iz AZOO Ivana Biljan, prof., pročelnica Podružnice Osijek, doc. dr. sc. Jadranka Mustapić – Karlić, v.d. pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade  i demografiju Vukovarsko – srijemske županije te Andrea Vinković, dipl. iur, pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca.

Natjecanje je otvorio Ivan Tečer, učenik 4. razreda Gimnazije „Matija Mesić“, Slavonski Brod koji je na natjecanju 6. godinu i uvijek je postizao odlične rezultate, a i ove je godine osvojio prvo mjesto.

Sudionici su bili smješteni Hotelu Admiral i obližnjem Hostelu Plus u Vinkovcima.

Za mentore i učenike održana su dva predavanja: Što zalogaj čini slasnim, prof, dr. sc. Marija Heffer  te Izrada i pisanje istraživačkog rada, doc. dr. sc. Petra Korać. Svi sudionici posjetili su Muzej Vučedolske kulture u Vukovaru te Gradski muzej u Vinkovcima, a bilo je organizirano i zajedničko druženje učenika, mentora i članova državnoga povjerenstva uz kušanje specifičnih delicija iz dijelova Republike Hrvatske iz kojih su došli sudionici Natjecanja.

Dva su istraživačka projekta učenika srednjih škola predložena za međunarodno natjecanje istraživačkih projekata International Conference of Young Scientists (ICYS), na kojem naši učenici uvijek ostvaruju izvrsne rezultate pa su i ove godine dvije učenice osvojile zlatnu, a dvije brončanu medalju.

Učenici 7. i 8. razreda osnovne škole te 1. razreda srednje škole koji se na listi poretka državnoga natjecanja u znanju po bodovima nalaze na prvih pet mjesta uključuju se u  dodatna testiranja za sudjelovanje na međunarodnim razinama natjecanja u znanju (European Union Science Olympiad – EUSO, International Junior Science Olympiad – IJSO, na kojima sudjeluju u interdisciplinarnim timovima s kemičarima i fizičarima te također postižu izvrsne rezultate.

Na svečanosti zatvaranja, članovi Državnoga povjerenstva zahvalili su se svim mentorima i učenicima, a onima koji su osvojili prva tri mjesta, uručili su priznanja i nagrade.


OBAVIJEST UČENICIMA NAGRAĐENIM NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ BIOLOGIJE  BESPLATNIM ULAZOM U ZAŠTIĆENA PODRUČJA, MUZEJ I ZOOLOŠKI VRT

Ispričavamo se radi nepotpune informacije, od nekih javnih ustanova smo tek naknadno dobili upute o ostvarivanju prava na besplatni ulaz u nacionalne parkove, park prirode, muzej i Zoološki vrt grada Zagreba. Pravo na besplatni ulaz:

u Hrvatski prirodoslovni muzej, Demetrova 1, Zagreb – ostvarujete na blagajni za kupnju ulaznica (ponesite potvrdu s natjecanja ako je imate) gdje postoji popis nagrađenih učenika, identitet dokazujete osobnom iskaznicom ili drugim osobnim dokumentom  sa slikom (do kraja kalendarske godine)

u Zoološki vrt grada Zagreba – ostvarujete na blagajni za kupnju ulaznica (također, ponesite potvrdu s natjecanja ako je imate) uz obrazloženje ostvarivanja prava i identifikaciju osobnim dokumentom sa slikom (do kraja kalendarske godine)

u Nacionalni park Paklenica – javite se na ulaznu recepciju gdje postoji popis, obrazložite temeljem čega ostvarujete pravo besplatnog ulaza, imate pravo povesti jednu osobu u pratnji, identifikacija osobnim dokumentom (do kraja kalendarske godine)

u Nacionalni park Sjeverni Velebit – u poklon paketima ste dobili ulaznice kojima ostvarujete pravo besplatnog ulaza (do kraja kalendarske godine)

u špilju Veternica na području Parka prirode Medvednica – javite se na ulaz u špilju (možete i telefonski najaviti dolazak na 01 45 86 317), Parku je dostavljen popis nagrađenih učenika koji ostvaruju pravo besplatnog ulaza, identifikacija osobnim dokumentom sa slikom (do kraja kalendarske godine)

u Nacionalni park Plitvička jezera – ulaznice se mogu preuzeti na Ulazu 1. gdje će biti popis nagrađenih učenika, identifikacija osobnim dokumentom (do kraja kalendarske godine)

U slučaju bilo kakvih nejasnoća slobodno me kontaktirajte na telefon 01 48 77 755.

Srdačan pozdrav do slijedećeg natjecanja,

Andreja Lucić


Skip to content