Međunarodno natjecanje ICYS

2013.

Ove se godine održalo jubilarno 20. međunarodno natjecanje International competition of young scientists (ICYS), po drugi puta u Indoneziji, na otoku Baliju, od 15. do 22. travnja 2013.
http://icys2013.suryainstitute.org/participant.php?cid=8&nid=20#form-editor

Hrvatsku ekipu ove su godine predstavljali učenici maturanti iz Vrbovca, Križevaca i Zagreba, prethodno nagrađeni na državnim natjecanjima iz fizike i biologije, a prezentirali su četiri znanstvena rada i sva četiri rada bila su nagrađena.  Naši učenici osvojili su jednu zlatnu medalju, jednu srebrnu i dvije brončane medalje.

Na ovogodišnjem ICYS-u sudjelovali su i nagrade osvojili sljedeći maturanti:

Učenice Luna Pavlović i Veronika Bencerić (Srednja škola Vrbovec) osvojile su 1. mjesto i zlatnu medalju u kategoriji Environmental Science i 3. mjesto i brončanu medalju u kategoriji Life Science.

Učenici Lucija Klarić i Robert Bedoić (Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Zagreb) osvojili su 2. mjesto i srebrnu medalju u kategoriji Applied Physics.

Učenice Viktorija Valjak i Sonja Škevin (Gimnazija Lucijana Vranjanina, Zagreb) osvojile su 3. Mjesto i brončanu medalju u kategoriji Life Science

Uz to je rad učenica Lune Pavlović i Veronike Bencerić, o kvaliteti voda u Vrbovcu i okolici, dobio i specijalnu nagradu sponzora ICYS-a, kao najbolji rad vezan uz ekološku problematiku.

Skip to content