14. Hrvatski biološki kongres

s međunarodnim sudjelovanjem

12. – 16. listopad 2022.
Hotel Park Plaza Histria, Pula

Važni datumi

Prijava sažetka

30. lipnja 2022.

Recenzija sažetaka

30. lipnja 2022.

Rana registracija

30. lipnja 2022.

Rezervacija smještaja

10. srpanj 2022.

14. Hrvatski biološki kongres

Cijenjene kolegice i kolege, dragi biolozi,

Osobito mi je zadovoljstvo pozvati Vas u ime Organizacijskog i programskog odbora na 14. Hrvatski biološki kongres koji će se održati od 12.-16.10.2022. godine u Puli. Na 14. Hrvatskom biološkom kongresu moći ćete predstaviti rezultate svojih istraživanja kroz usmena i posterska priopćenja u okviru osam tematskih sekcija koncipiranih u interesne skupine (Genetika, stanična i molekularna biologija; Evolucija, sistematika, filogenija i biogeografija; Mikrobiologija; Biologija mora; Biologija kopna i kopnenih voda; Toksikologija i ekotoksikologija; Konzervacijska biologija, zaštita prirode i okoliša; Komparativna fiziologija, imunobiologija i biologija čovjeka, Biomedicina).
Tijekom trajanja ovog kongresa održati će se tri simpozija: 8. Simpozij Hrvatskog društva za biljnu biologiju, 4. Simpozij edukacije biologije i Simpozij „Okolišna DNA”. Na kongresu Vas očekuju plenarna predavanja pozvanih predavača o najnovijim saznanjima u području bioloških znanosti. Nadam se da ćete konstruktivno i produktivno raspravljati na okruglim stolovima, te biti zadovoljni sa izborom zanimljivih i korisnih radionica.
Svime time željeli bismo zaokupiti vašu pozornost i pridonijeti znanstvenoj i stvaralačkoj atmosferi Hrvatskog biološkog kongresa.

Veselimo se ponovnom susretu i druženju u listopadu!

Predsjednik Hrvatskog biološkog društva
Mladen Kučinić

Teme

INTEGRALNA BIOLOGIJA
1. Genetika, stanična i molekularna biologija
2. Evolucija, sistematika, filogenija i biogeografija
3. Mikrobiologija
4. Biologija mora
5. Biologija kopna i kopnenih voda
6. Toksikologija i ekotoksikologija
7. Konzervacijska biologija, zaštita prirode i okoliša
8. Komparativna fiziologija, imunobiologija i biologija čovjeka
9. Biomedicina

Simpoziji

4. Simpozij edukacije biologije

U sklopu simpozija edukacije želimo na jednom mjestu okupiti sve one koji se bave istraživanjem edukacije biologije i prikazati rezultate istraživanja svih aspekata biološkog obrazovanja s ciljem njegovog promicanja i unaprjeđenja na svim razinama obrazovanja.

8. Simpozij Hrvatskog društva za biljnu biologiju

Simpozij Hrvatskog društva za biljnu biologiju obuhvaća sve bitne znanstvene teme od interesa za biljnu biologiju kao što su: stanična biologija, rast i razvitak, genetika i funkcionalna genomika, prijenos signala, primanje i prijenos vode i mineralnih tvari, fotosinteza i disanje, sekundarni metabolizam, interakcije biljaka i drugih organizama, biotički i abiotički stres, ekofiziologija i biotehnologija biljka. Cilj organizacije Simpozija je okupiti biljne biologe kako bi izmijenili svoja najnovija saznanja i unaprijedili znanstvenu suradnju u biologiji biljaka, ali i započeli nove suradnje s biolozima drugih specijalnosti.

Simpozij „Okolišna DNA”

 

Kontakt

Skip to content