14. Hrvatski biološki kongres

s međunarodnim sudjelovanjem

12. – 16. listopad 2022.
Hotel Park Plaza Histria, Pula

Mjesto održavanja
i smještaj

Hotel Park Plaza Histria

Verudela 17, 52100, Pula
https://www.arenahotels.com/hr/hotel/park-plaza-histria

Cijene smještaja po osobi za 1 noćenje s doručkom:

  • u dvokrevetnoj sobi: 470,00 kn (62,38 EUR)
  • u jednokrevetnoj sobi: 620,00 kn (82,29 EUR)

Sobe se nalaze u glavnoj zgradi hotela i u Marina Wing zgradi.
Boravišna pristojba i PDV uključeni su u cijenu smještaja.

Doplate:

  • pansionska večera bez pića, po obroku: 135,00 kn (17,92 EUR)
  • parkiralište za osobne automobile

Rezervaciju smještaja potrebno je izvršiti putem registracijskog obrasca, a konačna potvrda rezervacije bit će poslana po primitku uplate. Mogućnost potvrde smještaja ovisiti će o raspoloživosti u hotelu, stoga preporučujemo što raniju prijavu, a najkasnije do 15. 6. 2022.

Posebni uvjeti otkazivanja smještaja

  • otkaz rezervacije do 30 dana prije početka usluge naplaćuje se 20% od ukupne cijene ugovorenih usluga
  • otkaz rezervacije od 30 do 14 dana prije početka usluge naplaćuje se 30% od ukupne cijene ugovorenih usluga
  • od 14 do 7 dana prije početka izvršenja usluge naplaćuje se 50% od ukupne cijene ugovorenih usluga
  • od 7 do zaključno 0 dana prije izvršenja usluge naplaćuje se 100 % ukupne cijene dogovorenih usluga

Izleti

14. 10. 2022.

Poludnevni izlet: NP BRIJUNI (trajanje oko 3h)
Polazak 14.10. u 13:45 ispred hotela Histria

https://www.np-brijuni.hr/hr

Brijuni su najzanimljivija, najveća i najrazvedenija skupina otoka duž zapadnoistarske obale, a Veliki Brijun najveći je, najljepši i najposjećeniji među njima. Ovaj je otok izniman primjer sklada postignutoga prožimanjem prirode i ljudske ruke. Dijelom je kultiviran u skladan krajolik travnjaka i pejzažnih parkova, a osim iznimno vrijednih ostataka graditeljske baštine, sadrži i očuvane vegetacijske sustave zapadnoistarskoga klimatskog tipa.
Stoljetnim šumama hrasta crnike danas bezbrižno šeću jeleni lopatari, jeleni aksisi i mufloni uneseni na otočje početkom 20. st. Područje parka, osim unesenih vrsta, naseljavaju i autohtone životinje, među kojima su najbrojnije ptice. Na otoku se nalazi i jedno od najstarijih stabala masline na Sredozemlju, zasađeno još u 4. st., koje i danas daje plod.
Na području Nacionalnoga parka Brijuni također je evidentirano stotinjak lokaliteta i objekata arheoloških i kulturno-povijesnih vrijednosti, kao i brojni otisci stopala dinosaura koji svjedoče o životu ovih gmazova na našim prostorima.

Cijena po osobi:

Cijena uključuje: prijevoz autobusom od hotela do Fažane i natrag, ulaznicu (prijevoz brodom na Veliki Brijun, vođenu turu turističkim vlakićem, posjet Safari parku i muzeju) i stručno vodstvo.
Cijena: 270,00 HRK (35,84 EUR)
Najmanji broj osoba: 40

14. 10. 2022.

Poludnevni izlet: ZAŠTIĆENA PRIRODA JUŽNE ISTRE, JU KAMENJAK (trajanje oko 3h)
Polazak 14.10. u 14:00 ispred hotela Histria

https://kamenjak.hr/hr

Odlukom Istarske županije (SN Istarske županije 5/96) iz 1996. godine, četiri prirodna područja Općine Medulin počinju uživati status zaštite. Na premanturskom poluotoku tada su osnovana dva značajna krajobraza, sa sjevera Premanture Gornji Kamenjak, a s juga Donji Kamenjak i medulinski arhipelag, koji je u narodu i dalje poznat kao Punta. U kategoriji park šume, zahvaljujući svojim posebnim obilježjima, zaštitile su se park šuma Kašteja u Medulinu te brdo Soline kod Vinkurana odnosno Pješčane uvale.
Predanim radom, djelatnici Ustanove brinu o zaštiti, očuvanju, održavanju, promicanju i korištenju zaštićenih područja u svrhu neometanog odvijanja prirodnih procesa.
Program posjeta Kamenjaku započinje okupljanjem sudionika u Kući prirode u Premanturi uz uvodno predavanje o Javnoj ustanovi i područjima kojima Ustanova upravlja. Terenskim obilaskom obići će se lokacija rta Grakalovac, gdje se nalaze fosilni otisci stopa dinosaura, suhi mediteranski travnjaci uz potragu za jedinom jesenskom orhidejom Spiranthes spiralis, najjužniji dio Istarskog poluotoka rt Kamenjak te područje Češljevice, gdje se provodi zahvat restauracije staništa.

Cijena po osobi:

Cijena uključuje: prijevoz autobusom od hotela do JU Kamenjak i natrag, ulaznicu i stručno vodstvo
Cijena: 100,00 HRK (13,27 EUR)
Najmanji broj osoba: 40

Posjeta Aquariumu Pula

http://aquarium.hr

Vrijedi za sudionike za vrijeme trajanja kongresa uz predočenje akreditacije i za više ulaza!

Aquarium Pula – 50% popusta na ulazice uz predočenje akreditacije u terminu 12.-16.10.2022.!

 

Mjesta se popunjavanju prema redoslijedu prijave. Cijena izleta može se promijeniti u slučaju nedovoljnog broja putnika te promijene cijene kalkulativnih elemenata (cijene autobusa, ulaznica, porezne stope i sl.) o čemu će svi prijavljeni putnici biti pravovremeno obaviješteni, a najmanje 14 dana prije polaska.

Kontakt

Skip to content